Positieve tips in donkere dagen

Wat voor positiefs wil jij meegeven aan de ander?

Wie ben ik?

Eigenlijk doet dat er niet toe 🙂

Ik word keer op keer geraakt als ik hoor en lees dat heel veel mensen bang zijn, boos, verdrietig, onzeker. Doordat ze hun baan kwijt zijn, verplicht thuis moeten werken, geen anderen meer ontmoeten, ziek zijn of mensen verloren zijn. Of omdat ze hun kinderen niet op kunnen vangen omdat scholen of kinderopvanglocaties gesloten worden.

Veel mensen raken in een isolement, lichamelijk en geestelijk.

Deze pandemie raakt iedereen. Zelf merk ik de gevolgen ook: privé en zakelijk. De verjaardagen die we in kleine kring vieren, de ontmoetingen met vrienden, het gekunstel met het afstand houden en anderen daarop wijzen. De kinderen die het ingewikkeld vinden. En zakelijk idem dito. Eind maart was mijn agenda in één klap leeg, en gelukkig vulde deze zich weer in mei, maar deze week werd weer alles ineens afgezegd.

Nu ben ik geen type die bij de pakken neer gaat zitten. Nee, ik ga op ontdekking, ik kijk hoe ik toch werk kan genereren. Want wat ik geleerd heb, is om in kansen te denken. Kansen om toch iets te kunnen doen en daarvan genieten. Want dat zijn mijn lichtpuntjes. Iets doen voor anderen en genieten dat het werkt. Spontaan een egelvoederplaats knutselen met de kids, met mijn dochter door het dorp lopen na schooltijd en met een flinke aanloop elke herfstbladerbult bespringen. Of inspirerende video’s en foto’s plaatsen op sociale media. Voor die ene lach, dat genieten, dat moment.

Positieve tips. Ik ben er van overtuigd dat heel veel mensen creatief zijn in deze periode. Om er wat leuks van te maken. Een serenade bij een verzorgingstehuis, een online pubquiz in elkaar zetten, boodschappen doen voor anderen.

Hoe leuk is het, als je een leuke tip, activiteit, spreuk of video deelt? Dat inspireert anderen ook weer en zo krijgen we een pagina vol met mooie momenten. Momenten om te delen.

Laten we elkaar helpen in deze tijd van social distancing. Inspireer elkaar en ga voor die glimlach!

Blijf gezond.

Michiel.

© 2022 Positieve tips in donkere dagen

Thema door Anders Norén

1
0
0
0